Brandbeveiliging

brandblusserWettelijk verplicht
Een brandveilig gebouw is er allereerst voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw medewerkers en bezoekers. Daarnaast stellen overheid en verzekeraars eisen op het gebied van brandveiligheid. Een van die eisen is, afhankelijk van het soort bedrijf en de grootte ervan, het hebben van een brandmeldinstallatie. Is een brandmeldinstallatie verplicht, dan is ook altijd een ontruimingsinstallatie vereist.

Schade beperken
Een brandmeld- en ontruimingsinstallatie is een alarmsysteem om brand zo snel mogelijk op te sporen in uw gebouw. Daardoor kunnen snel passende acties, zoals blussen en ontruiming, ondernomen worden. Zo blijft de schade beperkt. Een standaard installatie bestaat uit een brandmeldcentrale, rookmelders, handmelders en slow-whoops (sirenes). In ruimten met een verhoogd brandrisico zijn automatische brandmelders vaak verplicht. De installatie kan bij brand dan direct voor alarmering zorgen bij de brandweer, slow-whoops in werking stellen (waardoor alle aanwezigen worden gealarmeerd en het gebouw snel kunnen verlaten) en brandblussystemen activeren.

Installatie en onderhoud
Brandmeld- en ontruimingsinstallaties moeten wettelijk voldoen aan NEN-normen, namelijk de NEN-2535 en de NEN-2575. Daarnaast bent u wettelijk verplicht om een erkend installateur in te schakelen. Alle producten worden geïnstalleerd, geleverd en onderhouden door erkende, Rosec Security BV geautoriseerde, installateurs.

Van analyse tot implementatie en van strategisch advies naar executie. Op deze wijze wordt een totaaloplossing mogelijk waarbinnen integraal veiligheidsmanagement een positieve bijdrage zal leveren aan uw bedrijfscontinuïteit.

Waar mag u ons aan houden:

“ Advies op maat met u als uitgangspunt is onderdeel van de bedrijfscultuur binnen Rosec Security BV” .